Metingen & uitlijnen

Sulteq maakt gebruik van draadloze laser as-uitlijnapparatuur van SKF met ingebouwde uitlijnexpert. Deze zeer robuuste apparatuur kan worden gebruikt in veeleisende omgevingen.

Het systeem biedt directe expertise met een geïntegreerd stapsgewijs uitlijnproces van de voorbereiding, inspectie en evaluatie, tot de correctie, rapportage en analyse. Het systeem is ontwikkeld op basis van de meest actuele uitlijnkennis en de tientallen jaren ervaring die SKF heeft op het gebied van rotating equipment.

Laseruitlijning

SPM trillingsmeting

Voor trillingsmetingen maakt Sulteq gebruik van een draagbare multimeter voor systematische machine conditiebewaking als ook voor een snelle controle van elk roterend onderdeel. De volgende parameters kunnen worden gemeten;

  • lager conditie (SPM®Methode)
  • trillingsniveau (ISO aanbevolen)
  • temperatuur en toerental

Ook is datalogging mogelijk. Er kunnen duurmetingen uitgevoerd worden tot maximaal 50 uur met drie opnemers tegelijkertijd. Opmerkingen kunnen worden opgeslagen en meetresultaten van andere meetinstrumentatie handmatig worden ingevoerd. Ook is een krachtige trillingsanalyse met FFT spectrum, foutsymptoom evaluatie en individuele presentatie van vijf vibratie parameters mogelijk.